Needleworks image

De toekomst van interactie met e-textiel

Needleworks

Lizzy Stuyfzand

Toekomstvisie
Prototyping
Software en hardware ontwikkeling

Samen met Lizzy Stuyfzand heeft Kickoff Lab een subsidie ontvangen van het Stimuleringsfonds om een brug te slaan tussen onze disciplines: textiel en techniek. In dit experiment is onderzocht hoe we capacitieve sensoren kunnen integreren in een borduurpatroon zonder in te boeten aan ontwerpvrijheid en technische functionaliteit. Tijdens dit experiment legden we een basis voor de technologie en de borduurpatronen. Ons onderzoek beantwoordde twee vragen: Wat zijn werkende borduurpatronen met geleidend garen? En, werkt de technologie op verschillende formaten? In het experiment werden verschillende industriële toepassingen getest door eenvoudige ontwerpen om te zetten in prototypes die werken binnen een 'lab' setting. In dit project hebben we de eerste stappen gezet naar de implementatie van geborduurde capacitieve sensoren in commerciële producten.

Uitdaging

Hoe kunnen we capacitieve sensoren integreren in een borduurpatroon zonder de ontwerpvrijheid en technische functionaliteit op te offeren?

Needleworks image 1
Needleworks image 2
Needleworks image 3
Needleworks image 4
Kickoff Lab is een geweldige onderzoeks & innovatie partner voor strategische ontwerp uitdagingen op het gebied van nieuwe technologieën met een hands-on aanpak en doelgerichte mindset.
Lizzy Stuyfzand
Matthijs Hoekstra profile picture
Matthijs Hoekstra
Design Strategist
+31 40 240 70 33
matthijs@kickofflab.nl

Gratis consult over hoe je jouw product, service of organisatie toekomst-klaar maakt?

Neem contact op met Matthijs - boek een consult of stuur een bericht

Kickoff Lab logo full white
Christinastraat 2a
5615RK Eindhoven
+31 40 240 70 33
info@kickofflab.nl