publicroam image

De toekomst van veilige openbare wifi

publicroam

publicroam, SIDN Fonds, Cultuur Eindhoven

Service design
Gebruikersreis ontwikkeling
Digitaal ontwerp

In bijna alle openbare ruimtes wordt Wi-Fi aangeboden, maar op veel plaatsen is de verbinding tussen het apparaat en het Wi-Fi netwerk helemaal niet veilig. Met publicroam behoren deze problemen tot het verleden. Mensen maken eenmalig een account aan en gaan automatisch overal online met de meest veilige oplossing (WPA2 enterprise). Daarbij roamen ze van publicroam netwerk naar publicroam netwerk. Gedurende zes maanden heeft Kickoff Lab de hele dienst geanalyseerd door een blauwdruk van de dienst op te stellen en zowel de ervaringen van gebruikers als van organisaties die publicroam aanbieden in kaart te brengen en te onderzoeken. Op basis hiervan is een nieuwe customer journey ontworpen, waarbij een nieuwe website en app zijn ontworpen en geïntroduceerd. Daarnaast zijn alle communicatiematerialen die gebruikers informeren geactualiseerd en samengevoegd tot één pakket.

Uitdaging

Hoe kunnen we in minder dan een minuut gebruikers aan boord krijgen en ze online krijgen met publicroam?

publicroam image 1
publicroam image 2
De samenwerking met Kickoff Lab liep zeer goed. Kickoff lab had snel een goede, heldere analyse gemaakt van onze vragen, design en vormgeving van onze app en het vernieuwen van onze website. Samen kwamen we op een aantal goede oplossingen die daarna ook gerealiseerd zijn. Dit heeft absoluut bijgedragen aan de groei in de afgelopen jaren
Ted Dinklo - oprichter publicroam

Het analyseren van de gebruikersreis

Tijdens het project hebben we verschillende gebruikersreizen van verschillende gebruikersgroepen geanalyseerd. Door deze gebruikersreizen te analyseren en in kaart te brengen, konden we kansen in het proces visueel in kaart brengen. Ook het effect van oplossingen kon eenvoudig worden gevisualiseerd. Naast de gebruikersreizen zelf, brachten we ook de interacties met publicroam en de back-end acties in kaart.

Groei van publicroam

Na de succesvolle afronding van het project is publicroam gegroeid van ongeveer 250 locaties naar meer dan 700. Medeoprichter Paul Francissen zei in een interview voor SIDN: "SIDN fonds koppelde ons aan het ontwerpbureau Kickoff Lab. Samen met dit bureau ontwikkelden we een vereenvoudigd aanmeldproces en een toegankelijke app, waardoor het aanmelden nu sneller en makkelijker is. Op die manier verlagen we de drempel om gebruik te maken van publicroam. Dankzij de app kunnen gebruikers binnen één minuut de registratie voltooien en gebruik maken van de wifi-verbinding. Naast de verbetering van het aanmeldproces, droeg Kickoff Lab onder meer bij aan het ontwikkelen van onze website en de mobiele app. Dankzij de waardevolle samenwerking kwamen de verbeteringen vlot en goed van de grond."

Matthijs Hoekstra profile picture
Matthijs Hoekstra
Design Strategist
+31 40 240 70 33
matthijs@kickofflab.nl

Gratis consult over hoe je jouw product, service of organisatie toekomst-klaar maakt?

Neem contact op met Matthijs - boek een consult of stuur een bericht

Kickoff Lab logo full white
Christinastraat 2a
5615RK Eindhoven
+31 40 240 70 33
info@kickofflab.nl