Civinc image

Het samenbrengen van verschillende perspectieven

Civinc

Civinc, SIDN Fonds, Cultuur Eindhoven

Service design
Gebruikersreis ontwikkeling
Digitaal ontwerp

Polarisatie in de samenleving is een toenemend probleem. Gelukkig heeft de Amsterdamse startup Civinc hier een oplossing voor bedacht. In hun online chatapplicatie worden gebruikers met verschillende meningen aan elkaar gekoppeld om te discussiëren over verschillende stellingen. Met deze toepassing in het onderwijs en bedrijfsleven hoopt Civinc mensen te verenigen en polarisatie tegen te gaan. Gedurende enkele maanden heeft Kickoff Lab Civinc geholpen hun oplossing af te stemmen op de doelgroep. We hebben hun customer journey gestructureerd door verschillende pilots op te zetten en de verzamelde kwalitatieve data om te zetten in verbeteringen voor het gehele systeem. Met deze inzichten heeft Kickoff Lab het merk DNA van Civincs opgefrist en het platform volledig herontworpen met nieuwe functionaliteiten die aansluiten bij de doelgroep. Zo kan Civinc de komende jaren blijven groeien.

Uitdaging

Hoe kunnen we het Civinc-platform intuïtiever en begrijpelijker maken?

Civinc image 1
Civinc image 2
Civinc image 3
Alles aan de samenwerking met Kickoff Lab was uitstekend. Van het proces tot de omgang tot het eindresultaat. Het proces was goed doordacht met waardevolle interventies/iteraties om naar boven te krijgen waar onze precieze behoefte lag en hoe Kickoff Lab daar in kon voorzien. De omgang was doorlopend erg prettig en open, met ruimte voor discussie en verdieping. En het belangrijkste: Kickoff Lab heeft een heel strak ontwerp opgeleverd waar we jaren mee vooruit kunnen.
Ruben Treurniet – Co-founder Civinc

Pijnpunten mappen

We begonnen met het in kaart brengen van de probleemruimte en het definiëren van de problemen die Civinc tegenkwam. Na het analyseren van het probleem is Kickoff Lab begonnen met het in kaart brengen van de flow van de applicatie door middel van sessies met studenten en diepte-interviews met docenten. We vonden verschillende pijnpunten in het huidige proces die moesten worden aangepakt.

Design system

Om ervoor te zorgen dat Civinc de koers die we met het ontwerp hebben ingezet kan voortzetten, heeft Kickoff Lab een uitgebreide design system gemaakt met verschillende soorten visuele elementen. Op deze manier heeft Civinc een toekomstbestendige kit om zijn platform mee te laten groeien.

Matthijs Hoekstra profile picture
Matthijs Hoekstra
Design Strategist
+31 40 240 70 33
matthijs@kickofflab.nl

Gratis consult over hoe je jouw product, service of organisatie toekomst-klaar maakt?

Neem contact op met Matthijs - boek een consult of stuur een bericht

Kickoff Lab logo full white
Christinastraat 2a
5615RK Eindhoven
+31 40 240 70 33
info@kickofflab.nl